Minä

 

JAANA STRANDMAN

Kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja, liikunnanohjaaja, pienyrittäjä


Olen 24-vuotiaan Tuomaksen äiti. Perheeseeni kuuluu lisäksi mieheni Toni ja suomenajokoiratyttö Luna. Asumme Mikkelin Harjumaassa Pesäjärven rannalla. Tuomas asuu omassa kaksiossaan Mikkelin keskustassa. Harrastan metsästystä, harmonikansoittoa ja monipuolista liikuntaa, erityisesti lavis-lavatanssijumppaa.

Elämäntarinani:
Olen syntynyt Keiteleellä yritteliäiseen perheeseen. Isäni oli kenttäsirkkelisahuri-yrittäjä ja teki kaikkea mahdollista mm. järjestyksenvalvontaa tanssipaikoilla, kuorma-autoilua, rakennushommia. Äiti oli sairaanhoitaja ja vanhainkodin johtaja. Lapsuuteni vietin Keitelellä harrastaen kaikkea, mitä pieneltä kylältä löytyi aina kuorolaulusta lentopalloon ja haitarinsoittoon. 

Perheemme muutti Iisalmeen 80-luvun puolivälissä ja siirryin opiskelemaan Iisalmen lukioon, josta pääsin ylioppilaaksi keväällä 1991. Iisalmessa nuoruuteni kuului muutamat kauneuskilpailut ja mallina toimiminen sekä lentopallo ja harmonikan soitto. Soitin Iisalmen harmonikkakerhossa ja säestin Vinksin Vonksin -kansantanssiryhmää. 

Lukion jälkeen opiskelin koulunkäyntiavustajaksi ja liikunnanohjaajaksi Varalan urheiluopistossa Tampereella. Unelmani täyttyi, kun pääsin opiskelmaan Oulun Yliopiston Kajaanin Opettajankoulutuslaitokseen luokanopettajaksi. Erikoistuin liikuntaan, psykologiaan, kuvataiteeseen,yhteiskuntatieteisiin ja suomen kieleen. Valmistuin luokanopettajaksi ennätysajassa ja sain luokanopettajan/koulunjohtajan paikan Pertunmaalta. Pertunmaalla työskentelin 7vuotta ja samalla opiskelin Opetushallinnon tutkinnon. 1998 minusta tuli Tuomaksen äiti, joka on ollut suurin elämäni oppimispolkuni.

Pertunmaalta tulin Mikkeliin ensin vuodeksi Heinälahden koululle ja sitten Ihastjärven koululle rehtoriksi. Aloitimme uuden koulu kylässä kylä koulussa -projektin ja tuloksen oli uudenlainen kyläkoulukonsepti ja uusi kyläkoulu. Samaan aikaan opiskelin Erityisopettajaksi Jyväskylän yliopistossa ja suoritin johtamisen erikoisammattitutkinnon ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon. 

Ihastjärven koululta halusin lähteä kokeilemaan siipiäni ohjaavan opettajan ja kouluttajan tehtävissä Valtion erityiskoulussa Mikaelissa. Samaan aikaan perustin myös oman toiminimen ja ryhdyin tekemään liikunnanohjauksia, karaokekeikkoja jne. 

Sitten toimin Kangasniemellä sivistystoimenjohtajana ja rehtorina, kunnes päätin vetää henkeä....tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä - liikunnanohjausta, tanssia, hankkeita, tutkimuksia, puheopetusta. Työskentelen erityisopetuksen asiantunijana ja kouluttajana sekä ukrainalaisten suomen kielen opettajana Kyyhkylässä.

Olen ollut Mikkelin kaupunginvaltuutettuna ajalla 2009-2017 ja teknisen/kaupunkiympäristölautakunnan jäsen 2009-2021, maakuntavaltuuston varajäsen sekä käräjäoikeuden lautamies. Lisäksi minut valittiin syksyllä 2020 Suur-Savon edustajistoon neljävuotiskaudelle. Toimin vapaaehtoistyössä HOPE:ssa, joka tukee vähävaraisia lapsia ja lapsiperheitä. Tämä toiminta on minulle erittäin tärkeää!

Kesän 2021 sain kuntavaaleissa kolmanneksi eniten ääniä, 492 mikkeliläistä luotti minuun ja olen siitä erittäin kiitollinen. luottamustehtäviäni hoidan nöyrällä, kunniallisella, napakalla ja avoimella otteella ja yhteistyöllä yhteiseksi hyväksi.
Tammikuun 2022 hyvinvointialuevaaleissa 581 etelä-savolaista luotti minuun ja minut valittiin aluevaltuustoon ja aluehallitukseen.
Nyt haluan aluemme edunajajaksi eduskuntaan. 

Kun perheet, kodit ja yritykset pärjäävät, Suomi pärjää!

ELÄMÄ ON HYVÄÄ!